Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може втратити всю Донецьку область: експерт насторожив прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може втратити всю Донецьку область: експерт насторожив прогнозом

Україна може втратити Донецьку область, про це в інтерв’ю ТСН сказав директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. Проте, за його словами, втрата цієї області не буде автоматично означати, що Україна програла війну

6 травня 2024, 20:16 comments1508
Поділіться публікацією:

Як відзначив Тарас Чмут, ситуація на фронті така, що втрата Донецької області виглядає, як реальність. Втім, за його словами, навіть якщо Україна її втратить – це не буде означати, що вона автоматом програла війну з Росією.

Україна може втратити всю Донецьку область: експерт насторожив прогнозом

Війна в Україні

Окрім того, експерт підкреслив, що, якщо Україна втратить Донецьку область, то це зовсім не означає, що вона повинна здаватися і капітулювати перед терористичною Росією.

"Це, очевидно, погано, неприємно, боляче відступати, втрачати і так далі. Якщо ми хочемо виграти війну, ми маємо керуватися розумом, а не емоціями",
— підкреслив Тарас Чмут.

Зрозуміло, підкреслив експерт, що нікому із військових не хотілося б відходити із якихось населених пунктів, але принципово щось тримати, також не має сенсу. При цьому Чмут особливо додав, що тільки військові повинні приймати рішення із приводу доцільності утримання "якоїсь посадки" на лінії фронту, а не коментатори у соцмережах.

Тобто, підкреслив голова фонду "Повернись живим", якщо українські військові, які знаходяться на полі бою, розуміють, що все ж є необхідність здійснення тактичного відступу, то коментатори мають мовчати, якщо вони не знаходяться теж на фронті.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про важку Ситуацію на фронті. За його словами, ворог прагне прорвати оборону українських військових та піти на Курахове та Покровськ. Віні підкреслив, що Сили оборони намагаються виснажити сили окупантів та зірвати їх плани, та максимально виграти час, поки ведеться підготовка резервів для фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь

6 травня 2024, 20:25

Схоже ми до цього готовимося. Тому що фортифікаційні оборонні споруди будують не для наступу. А рашки штурмують щоб побільше захопити, на Глобальному саміті миру в Швейцарії постановлять розпочати припинення війни і розпочинати переговори. Нас заставлять це робити. І під умовами ми вимушені будемо це робити.


Новини