close-btn

YouTube дозволить пропускати нецікаву частину відео в два кліка

Власники преміум акаунтів YouTube можуть протестувати новинку — функцію Jump Ahead, яка функціонує на штучному інтелекті та допомагає пропускати непотрібні уривки відео, переходячи відразу до суті

YouTube дозволить пропускати нецікаву частину відео в два кліка

YouTube дозволить пропускати нецікаву частину відео в два кліка Фото: freepik.com

Ця функція, запущена в рамках ширшого експерименту, має на меті покращити користувацький досвід, дозволяючи підписникам переходити до найбільш релевантної частини відео лише подвійним дотиком. Стати учасником тестування можна на платформі youtube.com/new лише до 1 червня 2024 року. Після цього функція або офіційно буде запущена для преміум-користувачів, або експеримент продовжиться (залежно від відгуків користувачів).

Як це працює

Використовуючи штучний інтелект і дані про поведінку глядачів, YouTube визначає оптимальну точку для переходу, забезпечуючи користувачам швидкий «вихід» до контенту, який вони вважають найбільш цікавим. Після натискання кнопки користувачі отримують повідомлення про те, що вони «перескакують через розділ, який часто пропускають».

Цікаве по темі: Кому належить YouTube

Функція наразі має певні обмеження, наприклад, доступна лише для відео англійською мовою. Доступна вона через Налаштування > Спробувати нові експериментальні функції. Також ця новинка ексклюзивна для додатку YouTube для Android.

Хоча Jump Ahead застосовується не до кожного відео, здається, що вона надає пріоритет відео зі значною кількістю переглядів.

Раніше ми писали, що YouTube запровадив новий інструмент, який ще більше наближує платформу до соцмережі. Мова йде про стрічку для публікацій на мобільних пристроях Android та iOS. Вона надасть глядачам більше можливостей взаємодіяти з публікаціями, якими вони діляться на вкладках спільноти.

«Ми експериментуємо з цією функцією вже кілька місяців і отримали чудові відгуки, тому ми раді запровадити її для більшої кількості учасників спільноти YouTube», — зазначили в компанії.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Штучний інтелект який змінює голос: огляд популярних платформ

Viber запускає нову функцію на основі ШІ – що вона робить

Meta створює нове покоління ШІ-чипів: що вони робитимуть

Допоміжні матеріали androidauthority.com, tbsnews.net.

google news