Головна Новини Світ Китай Стало відомо, які обіцянки дав Сі Макрону щодо війни РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які обіцянки дав Сі Макрону щодо війни РФ проти України

Президент Китаю Сі Цзиньпін пообіцяв очільнику Франції Еммануелю Макрону утриматися від постачання зброї РФ та ретельніше контролювати товари так званого подвійного призначення, які поставляються в Росію

6 травня 2024, 21:17 comments6639
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що президент Китаю Сі Цзиньпінь пообіцяв президенту Франції Еммануелю Макрону утриматися від продаж зброї Російській Федерації. При цьому Макрон "привітав" таке зобов’язання Китаю.

Стало відомо, які обіцянки дав Сі Макрону щодо війни РФ проти України

Еммануель Макрон

Окрім того, за словами Макрона, Сі Цзиньпін також пообіцяв утриматися від надання будь-якої допомоги Росії. Також лідер Китаю пообіцяв здійснювати більший контроль за товарами так званого подвійного призначення, які поставляються у РФ.

Також очільник Франції підкреслив, що Париж хоче "підтримувати тісний діалог" з КНР. При цьому візит Сі Цзиньпіна він назвав хорошою нагодою для того, щоб переконатися, що офіційний Пекін не надає явної підтримки військам Росії, які воюють в Україні.

Окрім того, за словами Макрона, Сі Цзиньпін підтримав ідею президента Франції щодо оголошення "олімпійського перемир’я" та заявив про готовність попросити всі стороні, які беруть участь у військових конфліктах, на час олімпійських ігор зупинити бойові дії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що останнім часом Китай жорстко критикували за те, що він допомагає Росії у війні з Україну. Навіть звучали заяви про те, що Пекін насправді вибрав сторону у війні. При цьому західні політики, в тому числі і в НАТО, заявляли про те, що Китай поставляє Росії верстати, технології, ракетне паливо, які Кремль потім використовує для виробництва зброї та продовження загарбницької війни в Україні. Також Китай звинуватили і в тому, що він постачає РФ товари так званого подвійного призначення, які РФ використовує у військовій промисловість. Сам Пекін неодноразово "категорично спростовував" всі ці звинувачення.

Окрім того, в ВР відзначили, що ситуація із війною різко загострюється.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lefigaro.fr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини