RU
 

З міста Часів Яр евакуювали ще кількох людей

Текст: ,  6 травня 2024, 23:25
0
1100
З міста Часів Яр евакуювали ще кількох людей
Фото: ГСЧС (иллюстрация)
За тиждень з Часового Яру на Донеччині евакуювали кількох жителів

Російські війська щодннно обстрілюють українську громаду з усього наявного озброєння. Місто практично зруйноване.

Минулого тижня з міста Часів Яр, що на Донеччині, евакуювали кількох людей. Останні два дні охочих на виїзд не було. Про це у понеділок, 6 травня, розповів журналістам Суспільне Донбас начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус.
 
Він зазначив, що з кожним днем завозити допомогу для тих, хто залишається - все складніше. Водночас, досі не вирішили залишити місто, яке стало небезпечним, сотні людей. 
 
"Останні три тижні в громаді ситуація на піці небезпеки та обстрілів. Наразі в Часовому Ярі залишаються 680 жителів. В травні ще не надавали допомогу, але в планах є", - сказав Сергій Чаус.
 
За словами Сергія Чауса, від початку останної доби травмованих та загиблих немає. Російські війська обстрілюють громаду з усього наявного озброєння. 

Раніше ми розповідали зворушливу історію: 98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, а Білі янголи разом з військовими доставили її в пункт допомоги. Вона під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала - але будь-що прагнула дістатися вільної української території. 

Повідомлялося, що з окупації повернулися кілька жителів Херсонщини, серед них є діти. Повернення стало можливим завдяки співпраці організації SaveUkraine, органів опіки та піклування, служби у справах дітей.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
РФ обстріляла Донеччину понад 2500 разів за добу
ВМС знищили морський тральщик Росії
НПЗ на Кубані призупинив роботу після атаки дронів
Сили оборони Півдня розповіли про нічну атаку РФ
Війська РФ продовжують обстріли прикордоння Сумщини - ОВА
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: эвакуацияДонецкая область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі