RU
 

З міста Часів Яр евакуювали ще кількох людей

Текст: ,  6 травня 2024, 23:25
0
1100
З міста Часів Яр евакуювали ще кількох людей
Фото: ГСЧС (иллюстрация)
За тиждень з Часового Яру на Донеччині евакуювали кількох жителів

Російські війська щодннно обстрілюють українську громаду з усього наявного озброєння. Місто практично зруйноване.

Минулого тижня з міста Часів Яр, що на Донеччині, евакуювали кількох людей. Останні два дні охочих на виїзд не було. Про це у понеділок, 6 травня, розповів журналістам Суспільне Донбас начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус.
 
Він зазначив, що з кожним днем завозити допомогу для тих, хто залишається - все складніше. Водночас, досі не вирішили залишити місто, яке стало небезпечним, сотні людей. 
 
"Останні три тижні в громаді ситуація на піці небезпеки та обстрілів. Наразі в Часовому Ярі залишаються 680 жителів. В травні ще не надавали допомогу, але в планах є", - сказав Сергій Чаус.
 
За словами Сергія Чауса, від початку останної доби травмованих та загиблих немає. Російські війська обстрілюють громаду з усього наявного озброєння. 

Раніше ми розповідали зворушливу історію: 98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, а Білі янголи разом з військовими доставили її в пункт допомоги. Вона під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала - але будь-що прагнула дістатися вільної української території. 

Повідомлялося, що з окупації повернулися кілька жителів Херсонщини, серед них є діти. Повернення стало можливим завдяки співпраці організації SaveUkraine, органів опіки та піклування, служби у справах дітей.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
НПЗ на Кубані призупинив роботу після атаки дронів
Сили оборони Півдня розповіли про нічну атаку РФ
Війська РФ продовжують обстріли прикордоння Сумщини - ОВА
У ЗСУ показали знищення ворожої бронетехніки
Росіяни завдали близько 460 ударів по Запорізькій області
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: эвакуацияДонецкая область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі