RU
 

ЗСУ відбили штурми росіян на семи напрямках

Текст: ,  7 травня 2024, 07:14
0
724
ЗСУ відбили штурми росіян на семи напрямках
Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook
На Авдіївському напрямку відбито 31 атаку росіян

Найбільш гарячим залишається Авдіївський напрямок, там воїни ЗСУ відбили 31 атаку російських загарбників.


Протягом минулої доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Більшість атак російські військові здійснили на Донбасі. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні у вівторок, 7 травня.
 
Загалом війська РФ завдали два ракетних та 83 авіаційних удари, здійснили
101 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Куп’янському напрямку воїнами відбито 14 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.
 
На Лиманському напрямку Силами оборони відбито сім атак в районах Невського, Серебрянського лісництва на Луганщині та Тернів і Ямполівки Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Новий, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 31 атаку в районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Сокіл, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове та Невельське Донецької області.
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник 15 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку окупанти шість разів атакували позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.
 
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, росіяни здійснили три безуспішні атаки.
 
Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника, підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох артилерійських засобах противника, а силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що російські військові зосередили основні ударні сили на Покровському та Курахівському напрямках. Завдання ЗСУ - утримати займані рубежі, завдати максимальних втрат ворогу і виграти час для формування та підготовки резервів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
За атакою на нафтобазу у Виборзі стоїть ГУР - ЗМІ
Нічна атака росіян: ДПСУ показала знищення дронів
Військовий аеродром та НПЗ в Росії атакували дрони СБУ - ЗМІ
Удар по Харківщині: п'ять жертв та 15 поранених
РФ за тиждень втратила близько 10 000 військових
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: ВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі