Головна Новини Світ Росія У США пояснили, з якою метою Путін лякає країни Заходу ядерними навчаннями
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, з якою метою Путін лякає країни Заходу ядерними навчаннями

В ISW назвали головну мету РФ із залякуванням ядерною зброєю

7 травня 2024, 07:17
Поділіться публікацією:

Кремль, мабуть, знову активізує кампанію рефлексивного контролю, націлену на прийняття рішень на Заході, використовуючи ядерні погрози та дипломатичні маніпуляції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США пояснили, з якою метою Путін лякає країни Заходу ядерними навчаннями

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що рефлексивний контроль є ключовим елементом російського інструментарію гібридної війни. Ця тактика заснована на формуванні думки противника за допомогою цілеспрямованої риторики та інформаційних операцій таким чином, щоб він згодом добровільно робив дії, вигідні Росії.

Аналітики наголошують, що Росія часто використовувала це поняття у формі "брязкання" ядерною зброєю в ході повномасштабного вторгнення в Україну з метою змусити Захід припинити надавати військову підтримку Києву.

Експерти зазначають, що російські чиновники є найважливішими елементами зусиль Росії щодо використання ядерної риторики як форми рефлексивного контролю. Російські офіційні особи постійно прив'язують навчання щодо ядерної готовності та туманні загрози ядерної відплати до важливих політичних рішень Заходу щодо війни в Україні.

Зазначимо, Міністерство оборони Росії заявило, що за дорученням російського диктатора Володимира Путіна "найближчим часом" розпочне навчання щодо застосування нестратегічної ядерної зброї.

У відомстві Шойгу також повідомили, що під час навчань буде здійснено комплекс заходів щодо практичного відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Путін посилив ядерний шантаж: що налякало Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини