Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна запізнилася: ЗМІ пояснили, чому в ударах по Кримському мосту більше немає сенсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запізнилася: ЗМІ пояснили, чому в ударах по Кримському мосту більше немає сенсу

The Independent заявляє, що РФ уже не возить зброю через Кримський міст

7 травня 2024, 07:48 comments7035
Поділіться публікацією:

Країна-агресор не втрачала час та переорієнтувала свої маршрути. Тепер постачання озброєння на південь України не залежить безпосередньо від Кримського мосту. Росія почала активно використовувати сухопутні маршрути в окупованій Східній Україні для постачання зброї на свою лінію фронту. Після неодноразових атак України на Керченський міст РФ виграла час. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Independent.

Україна запізнилася: ЗМІ пояснили, чому в ударах по Кримському мосту більше немає сенсу

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на дані найбільшого українського приватного розвідувального агентства Molfar, пише, що аналіз супутникових знімків показує, що на Кримському мості практично відсутній рух транспорту, і "тому він більше не може бути ефективною військовою мішенню для обмежених боєприпасами українських військ".

Зображення, зроблені супутниковими фахівцями Maxar, які були проаналізовані Molfar та надіслані The Independent, показують, що майже жоден військовий вантажний поїзд не курсував залізничною лінією мосту протягом трьох місяців.

У цей період 29 лютого мостом був помічений лише один російський вантажний потяг, який перевозив близько 55 вагонів пального.

Автори матеріалу зазначають, Росія значно скоротила використання мосту після того, як 17 липня 2023 року Україна атакувала його та підірвала ділянку дороги та залізничне полотно, зазначається в аналізі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова попередила Вашингтон, Лондон і Брюссель, що будь-які агресивні дії проти Криму, Кримського мосту приречені на провал і отримають нищівний удар відплати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не Кримський міст: Володимир Зеленський відповів, по чому битиме Україна ракетами ATACMS.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

7 травня 2024, 15:14

удар має бути нанесений - це транспортний шлях, та моральна складова війни. Якщо не наносять значить не можуть, все решта відмазки...

Іванович

7 травня 2024, 11:08

Якби він був непотрібний, захарова б не погрожувала! А головне - якщо Крим ваш, то вся московія - наша, а там є по чому ефективно поцілити. А те, що залізницю побудували ще ближче, то можна дістати і не "атакамс".

погляд з за бугу.

7 травня 2024, 11:06

на протязі всього періоду військового конфлікту військове керівництво України завжди запізнювалось з прийняттям важливих рішень, що і на далі продовжується - результат не забарився , кацапи заволоділи ініціативою на фронті незважаючи на великі втрати. Шкода що не можна порівняти з втратами ЗСУ - для порівняння.

Макс

7 травня 2024, 08:55

Цей міст логістична інфраструктура ворога, тому ефект буде однозначно, навіть якщо його вже не використовують для перекидання зброї. Крим залежить від нього по постачанням продовольчіх товарів.


Новини