Скандал: на Одещині примусово мобілізували адвоката, який приїхав до підзахисного

Скандал: на Одещині примусово мобілізували адвоката, який приїхав до підзахисного.

Скандал: на Одещині примусово мобілізували адвоката, який приїхав до підзахисного. Фото: freepik.com

Події
07 травня 08:10

На Одещині адвоката, який виконував свої обов'язки при наданні безкоштовної юридичної допомоги в рамках кримінального провадження затримали та насильно доставили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомили у Раді адвокатів Одеської області.

Так, адвокат перебував у місті Рені за дорученням Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де здійснював захист осіб, затриманих правоохоронними органами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час обшуку в одному з приміщень працівники поліції повідомили, що за наказом керівництва адвокат нібито має терміново прибути до ТЦК. П версії адвокатрів, після відмови протягом десяти хвилин з'явилися озброєні особи, які силою помістили адвоката в мікроавтобус із прихованими держномерами та відвезли до ТЦК.

У Раді адвокатів Одещини оцінили такі дії, як грубе порушення гарантій адвокатської діяльності. Йдеться про пункти першої та шостої частини першої статті 23 Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність". Забороняються будь-які втручання та перешкоди здійсненню адвокатської діяльності. Життя, здоров'я, честь та гідність адвоката та членів його сім'ї, їх майно перебуває під охороною держави, а посягання на них тягнуть за собою відповідальність, передбачену законом;

"Зазначені дії свідчать про перешкоджання адвокатській діяльності у зв'язку із провадженням ним адвокатської діяльності, що, як наслідок, обмежує конституційне право людини на захист та позбавляє адвоката можливості належним чином здійснювати свої професійні обов'язки", – йдеться у заяві органу адвокатського самоврядування..

Адвокат звернувся до Ради адвокатів Одеської області, де вживуть заходів щодо реагування на порушення прав та гарантій реалізації адвокатської діяльності.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах