Головна Новини Світ США Трамп знову ризикує опинитися у в'язниці: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп знову ризикує опинитися у в'язниці: що сталося

Трамп може опинитися за ґратами на строк до 30 діб

7 травня 2024, 08:15 comments2439
Поділіться публікацією:

У понеділок суддя у кримінальному процесі проти Дональда Трампа оштрафував його на 1000 доларів і засудив за неповагу до суду вдесяте за порушення наказу про нерозголошення інформації. Подальші порушення можуть призвести колишнього президента до кримінальної відповідальності та в'язниці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Трамп знову ризикує опинитися у в'язниці: що сталося

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що суддя Хуан Мерчан сказав, що дев'ять штрафів у розмірі 1000 доларів, які він наклав раніше, здається, не завадили багатому бізнес-магнату порушити наказ, який забороняє йому публічно говорити про присяжних та свідків у першому кримінальному процесі проти колишнього президента США.

Таке порушення карається штрафом до 1000 доларів США або тюремним ув'язненням на строк до 30 діб.

"Я не хочу накладати висновок і зробив усе можливе, щоб уникнути цього. Але я зроблю це, якщо потрібно", – наголосив Мерчан.

Тюремний вирок стане безпрецедентним кроком в історичному процесі, який пов'язаний із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс перед виборами 2016 року.

Суддя заявив, що вважає висновок справді останнім засобом, оскільки він може зірвати судовий процес, створити надзвичайні проблеми з безпекою та ускладнити президентські вибори 2024 року.

Але він також наголосив, що "тривалі та навмисні" порушення Трампом наказу про нерозголошення інформації є "прямим нападом на верховенство закону".

Минулого тижня Мерчан оштрафував Трампа на 9000 доларів за дев'ять постів у соціальних мережах, які, на його думку, порушили заборону нерозголошення інформації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп буде проти Путіна ще більше, ніж Байден: Politico пояснило, що задумала Польща.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини