ПЗ

ШІ Opera під назвою Aria тепер може підсумовувати текстові веб-сторінки на Android

0

Браузер Opera для Android отримав зручний ШІ-інструмент для швидкого ознайомлення із вмістом веб-сторінок. Нова функція генерує коротке резюме довгих статей та повідомлень, дозволяючи економити час на розуміння теми та пошук ключових деталей. Для використання функції «Зведення» потрібно оновити Opera для Android до останньої версії та увійти до облікового запису.

Інструмент реферування тексту заснований на вбудованому Opera помічнику штучного інтелекту Aria. Користувачеві достатньо відкрити будь-яку текстову сторінку в Opera, натиснути на три точки в правому верхньому кутку і вибрати пункт «Зведення» (Summarize) поряд з іконкою Aria. Після цього відкриється діалог, в якому буде представлено коротке резюме статті, що зазвичай міститься на одному екрані.

Таке резюме допомагає швидко зрозуміти суть, виділити основні моменти та вирішити, чи варто витрачати час на повне прочитання. Це дійсно зручно, коли потрібно швидко ознайомитись із великою кількістю інформації, знайденою в інтернеті. Також помічник тепер може зачитувати текстові відповіді вголос.

Нагадаємо, помічник штучного інтелекту Aria був інтегрований у браузер Opera близько року тому. Він працює як чат-бот, відповідаючи на запитання користувачів та є альтернативою традиційному пошуку в інтернеті. А нещодавно в Aria була додана можливість генерувати зображення на основі текстових запитів з використанням технології Imagen 2 компанії Google.

Розробники постійно розширюють функціональність Aria за допомогою спеціальної програми оновлень AI Feature Drops, щоб користувачі отримували всі останні покращення для комфортного використання всіх опцій інтелектуального браузера.

Comments

Comments are closed.