Головна Новини Світ Росія Хто зі світових лідерів приїде до Путіна на парад 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто зі світових лідерів приїде до Путіна на парад 9 травня

На парад у Москві на 9 травня до російського диктатора Володимира Путіна прийде вісім президентів.

7 травня 2024, 08:18 comments1242
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До російського диктатора Володимира Путіна на 9 травня приїде щонайменше вісім світових лідерів, серед яких президенти Білорусії, Гвінеї-Бісау та Лаосу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Хто зі світових лідерів приїде до Путіна на парад 9 травня

Путін, керівництво РФ та союзники Росії на параді 9 травня. Фото з відкритих джерел

Речник російського президента Юрій Ушаков розповів, що до Москви на "парад перемоги" приїдуть президент Білорусі Олександр Лукашенко, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президентом Туркменістану Сердар Бердимухамедов, президент Таджикистану Емомалі Рахмон та президент Киргизстану Садир Жапаров. Також окремі запрошення було надіслано лідерам Лаосу, Гвінеї-Бісау та Куби.

Крім того, за словами Юрія Ушакова на путінський парад Кремль надіслав запрошення членам СНД, ОДКБ, ШОС та інших організацій до складу яких входить Росія. Таким чином, кількість лідерів своїх країн на параді в Мокві може збільшитись.

Європейські лідери не були запрошені на парад Путіна. Не буде присутній у Москві 9 травня президент Азербайджану Ільхам Алієв через вшанування пам'яті Гейдара Алієва. Також до Росії не поїде прем’єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян, який неодноразово критикував керівництво РФ за бездіяльність в допомозі Єревану через конфлікт з Азербайджаном.

Нагадаємо, що минулого року до Путіна на 9 травня приїхали сім лідерів країн, які представляли Казахстан, Таджикистан, Киргизстан, Вірменію, Білорусь, Узбекистан та Туркменістан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кілька європейських країн офіційно відреагували на інавгурацію Путіна та повідомили чи будуть на цьому заході присутні їх представники. Згодом до них приєдналась Німеччина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

7 травня 2024, 09:12

Гей клуб.


Новини