Росіяни атакують на сімох напрямках: найгарячіший — Авдіївський

Захисник України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

97 бойових зіткнень між Силами оборони України та російськими окупаційними військами відбулося протягом минулої доби. Росіяни атакували на сімох напрямках. Найнапруженішою залишається ситуація в Донецькій області: на Авдіївському, Новопавлівському та Бахмутському відтинках фронту. Про це сьогодні, 7 травня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

Загарбники за добу завдали по Україні двох ракетних та 83 авіаційних ударів, а також здійснили 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Ударів з авіації зазнали майже 30 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій та Херсонській областях. Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському — противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

На Куп’янському українські воїни відбили 14 російських атак в районах Синьківки, Піщаного, Берестового Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку сім атак відбито Силами оборони в районах Невського, Серебрянського лісництва в Луганській області та Тернів і Ямполівки в Донецькій області.

На Бахмутському 17 атак ворога захисники України відбили в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам’янське, Виїмка, Роздолівка, Новий, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 31 ворожу атаку в районах Новоолександрівки, Новопокровського, Сокола, Уманського, Яснобродівки, Нетайлового та Невельського Донецької області.

На Новопавлівському Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де росіяни 15 разів намагалися прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку окупанти шість разів атакували українські позиції в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському здійснили три безуспішні атаки, не полишаючи наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Водночас Сили оборони України продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. Протягом доби українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника, підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох артилерійських засобах противника, а силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: 87 бойових зіткнень і знищення швидкісного катера “Мангуст” — карта війни за 6 травня (ВІДЕО)

Прямий ефір