Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни проґавили вікно можливостей: що тепер буде відбуватися на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни проґавили вікно можливостей: що тепер буде відбуватися на фронті

Військова допомога ЗСУ надійде найближчими днями

7 травня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Росія продовжує свій наступ в Україні. Чи є загроза, що Москва може посилити наступ і все ж таки досягти своєї мети? Від чого залежить готовність сторін сісти за стіл переговорів? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Росіяни проґавили вікно можливостей: що тепер буде відбуватися на фронті

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Партії допомоги вже в Україні

Військовий аналітик, ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман в ефірі телеканалу "FREEДОМ" висловив думку, що російські окупаційні війська проґавили "вікно можливостей", яке в них з'явилося на початку року через затримки в постачанні американської військової допомоги Україні.

"Вікно можливостей у них було відкрите, починаючи щонайменше від початку року, коли ми очікували допомогу від наших партнерів. А тепер уже пішов перший транш військової допомоги від США в розмірі 1 млрд доларів, і це озброєння вже перебуває або на кордоні, або в Україні, або, можливо, навіть уже на лінії фронту. Тобто в росіян було "вікно можливостей", але воно остаточно зачиниться в найближчі день-два. Тому що перші партії допомоги вже в Україні", – вважає експерт.

Важливо є те, що закладається у слово "переговори"

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в інтерв’ю "24 Каналу" висловив думку, що росіяни своїм наступом як раз і хочуть забезпечити собі на переговорах кращі переговорні позиції. Того ж самого прагне і Україна. 

За словами експерта, зараз створюються міжнародні об'єднання, які готові вести переговори. Це є позитивним моментом для України, адже на законодавчому рівні наша країна не може напряму вести переговори з Росією.

Тимочко наголосив, що вибивати ворога з території України будуть військові, переговори ж вестимуть дипломати. Повинен бути акцент на взаємодії всіх органів влади. Коли кожен з них буде ефективно виконувати свої повноваження і функції, тоді це буде запорукою наступу та переговорів.

"Мета наступу – звільнення територій, спонукання ворога до переговорів на наших умовах, вплив на міжнародних лідерів й політиків для формування союзників. Немає чого соромитись того, що наші міжнародники та військові говорять, що без допомоги союзників нам буде дуже важко", — зазначив Тимочко.

За його словами, такий процес вийшов через те, що Росія є в рази більша, її економіка була завжди військово орієнтована. Навіть за таких умов зараз Росія формує союзників, чи то Північна Корея, чи Іран. Які б не відбувались переговори, на думку Тимочка, їхня сила впливу завжди залежатиме від успіхів армії.

"Переговори залежатимуть від ефективності наших наступів", — підкреслив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому світ проспав початок Третьої світової війни: про що говорять заяви Макрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини