Срібний призер Олімпіади-2020 Олександр Хижняк розповів про плани на Ігри-2024

Олександр Хижняк. Фото: kanaldim.tv

Боксер Олександр Хижняк — срібний призер Олімпіади-2020 у Токіо — є єдиним з українських боксерів, який наразі має ліцензію на Олімпіаду-2024 у Парижі, повідомляє "Коло спорту" телеканалу "Дім".

"Олімпіада — це найскладніше змагання в олімпійському боксі. Й олімпійський шлях, який мені вдалося пройти, був нелегкий. Ці моменти дуже цінні для мене і, звичайно, я їх пам'ятаю. Кожен поєдинок, кожен момент, сама атмосфера. Я дуже радий, що саме з тих змагань мені вдалося привести в Україну медаль. Ми багато працювали для того, щоб показати гарний результат, пройти весь шлях", — сказав Хижняк.

Наразі боксер на тренуваннях максимально віддається підготовці до нової Олімпіади.

"Готуємось, тренуємось за планом. Дай боже, добре підготуватися і гарно виступити. Для мене це дуже важливо", — зазначив спортсмен.

Протягом усієї аматорської кар'єри на всі поєдинки Олександр Хижняк виходив разом зі своїм батьком, який його тренує.

"Для мене це дуже важливо. І я впевнений, що на ці змагання ми також поїдемо разом і будемо прославляти нашу країну. Мені важко оцінити себе, і я намагаюсь виконувати ту роботу, яка переді мною стоїть", — наголосив він.

Боксер зізнався, що сподівається на золоту медаль на Олімпіаді-2024.

"Протягом цих років я багато працював, ми тяжко працювали, в багатьох змаганнях я брав участь. Великий обсяг роботи зробили. Мені важко оцінити себе, і я намагаюсь виконувати ту роботу, яка переді мною стоїть. А вже по закінченню зимових Олімпійських ігор ви самі зможете вже проаналізувати той бокс, який я буду показувати. Хотілось би золоту медаль на цих змаганнях", — резюмував Олександр Хижняк.

Читайте також: "Не кожному випадає нагода повтікати від чемпіона": боксер Арам Фаніян дав несподіваний майстер-клас для хокеїстів (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір