Головна Новини Світ Франція Стало відомо, про що свідчить участь посла Франції в інавгурації Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, про що свідчить участь посла Франції в інавгурації Путіна

Участь Франції в так званій інавгурації Путіна є або шизофренією, або цинічним проявом справжніх намірів, вважає колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак. За його словами, сьогодні лідери ЄС будуть проходити тест «на сцикотність»

7 травня 2024, 10:06 comments1082
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон продовжує збирати хвилю критики через рішення відправити свого посла на інавгурацію російського диктатора Володимира Путіна.

Стало відомо, про що свідчить участь посла Франції в інавгурації Путіна

Еммануель Макрон

"Як на мене, бути "яструбом" у військовій антидиктаторській коаліції і посилати свого посла на інавгурацію диктатора, щодо якого виданий ордер на арешт МКС, — це або глибока політична шизофренія, або цинічний прояв справжніх політичних намірів",
— відзначив Чумак.

Політик відзначив, що у Макрона є ще трохи часу і висловив сподівання, що він все ж передумає відправляти свого посла на інавгурацію кремлівського диктатора.

Також Чумак сподівається, що країни G7 і ЄС координують дії своїх посольств не тільки у Києві, а і у Москві і їх послів не буде сьогодні у Кремлі.

"А взагалі, сьогодні більшість демократичних країн проходять у Москві тест на "сцикотність" vs поваги до демократичних цінностей",
— додав Чумак.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді жорстко розкритикували Еммануеля Макрона за його рішення відправити свого посла на інавгурацію кремлівського диктатора Володимира Путіна. У парламенті відзначають, що таке рішення є як мінімум дивним, адже Франція послідовно засуджувала проведення так званих путінських виборів на окупованих територій під дулами автоматів, і говорила, що вони не є вільними та демократичними.

При цьому у Верховній Раді не розуміють, як Макрон може говорити про готовність ввести війська в Україну і допомогти їх в боротьбі з Росією і в той же час дозволяти своєму послу вітати Путіна з перемогою і переобранням на пост президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини