Агропідприємства планують наростити поголів'я корів – експерт

Минулого року вироблено 7,34 млн т молока.
Агропідприємства планують наростити поголів'я корів – експерт
Stijn te Strake / unsplash.com

У 2023 році український агросектор виробив 7,34 млн тонн молока. При цьому, 4,54 млн тонн дали селянські господарства, а 2,8 – промислові підприємства. Проте промисловці планують збільшення поголів'я великої рогатої худоби.

Про це пише Аgroportal із посиланням на слова голови «Союзу молочних підприємств України» Вадима Чагаровського під час експертної дискусії «Зміни у молочній галузі за два роки війни».

Читайте також:

Видання зазначає, що на 1 січня 2024 року в Україні налічувалося 1,35 млн голів великої рогатої худоби (корів), з них у селян 960 тис., а у промисловості — 390. При цьому агропідприємства спрямовують 94,5% свого молока на переробку, а селянські господарства переробляють лише 12%. Загалом у 2023 році було перероблено майже 3 млн тонн молока, з яких 2,7 млн – промпідприємства, і лише 300 тис. – у приватному секторі.

«Союз молочних підприємств України» прогнозує, що у промислових господарствах до 2025 року збільшиться поголів'я корів на 50%, оскільки вони активно інвестують у цей напрямок. Так, у 2025 році може бути 441 тис. голів у віданні промислових ферм, внаслідок чого буде вироблено 3,45 млн т молока. Щодо селянських господарств, то фахівці прогнозують там скорочення поголів'я, а відповідно і зниження виробництва молока», – заявив Вадим Чагаровський.

Раніше ми писали про те, що, незважаючи на підвищення цін, продажі «молочки» збільшилися, а обсяги виробництва можуть досягти довоєнних уже цього року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK