close-btn

НБУ змінив керівників двох ключових департаментів

Національний банку України (НБУ) призначив нових керівників двох структурних підрозділів

НБУ змінив керівників двох ключових департаментів

НБУ змінив керівників двох ключових департаментів Фото: bank.gov.ua

Нових керівників отримають Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг та Департамент ліцензування.

Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг

Тетяна Мосійчук, яка очолювала Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, 03 травня завершила роботу в Національному банку згідно з поданою заявою.

Новим директором Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг з 06 травня призначений Михайло Федоренко.

На цю посаду його переведено з посади директора Департаменту ліцензування, яку він обіймав з жовтня 2021 року.

Цікаве по темі: НБУ попередив про суттєві зміни цін на електроенергію

Департамент ліцензування

Новим директором Департаменту ліцензування з 09 травня буде призначена Дар’я Софіна, яка понад рік очолювала новостворений напрям у структурі Департаменту фінансового моніторингу НБУ — управління санкційної політики.

Обидва департаменти входять до вертикалі підпорядкування «Пруденційний нагляд», керівництво якою здійснює заступник Голови Національного банку Дмитро Олійник.

Нагадаємо, що у НБУ спрогнозували зниження облікової ставки. Наприкінці квітня відбулася дискусія членів Комітету з монетарної політики Нацбанку України щодо рівня облікової ставки, де експерти поділилися оптимістичним прогнозом.

Усі члени КМП бачать простір для подальшого зниження облікової ставки у 2024 році, однак думки щодо темпів пом’якшення процентної політики розділилися.

Крім того, НБУ суттєво пом’якшує валютні обмеження. Нацбанк України впроваджує найбільший пакет пом’якшення валютних обмежень з початку повномасштабної війни. Стосуватиметься він підприємств.

Мета — поліпшення умов ведення бізнесу та виходу компаній на нові ринки, а також підтримка відновлення економіки та створення кращих умов для залучення інвестицій в країну.

Нововведення стосуватимуться кількох напрямів і більшість з них набрали чинності 4 травня цього року (при цьому можливість репатріювати «нові» дивіденди запрацює з 13 травня).

Ознайомтеся зі нашими популярними матеріалами:

НБУ змінив правила для фінустанов щодо кредитування населення

НБУ назвав, скільки заробив у 2023 році та як розподілив прибуток

НБУ радить банкам використовувати ШІ при кредитуванні

За матеріалами: НБУ.

google news