Три депутати Київради опинилися під обвинуваченням і скоро з’являться перед судом через ухилення від військової служби.

Головне за день:

Згідно з розслідуванням, як повідомили в Офісі генпрокурора, чотири військовослужбовці однієї з військових частин ТРО, з них троє – депутати Київради, а ще один – помічник столичного депутата, протягом майже року уникли виконання військових обов’язків.

Читайте також: В Україні запровадять військово-обліковий документ єдиного зразка

Підозрювані отримували незаконне грошове забезпечення з військової частини, де вони, як вважалося, мали проходити службу. За допомогою керівника одного зі структурних підрозділів Київської міської військової адміністрації та командира військової частини ТРО вони отримали оформлення відрядження до Київської МВА.

Троє депутатів Київради судитимуть через ухилення від військової служби

Підозрюваним інкримінують ухилення від військової служби за попередньою змовою групою осіб. У керівництві структурного підрозділу КМВА також висунуто звинувачення у сприянні в ухиленні військовослужбовців від несення обов’язків служби, а командиру військової частини ТРО – у перевищенні повноважень.

Зараз у Верховній Раді обговорюється законопроєкт, що передбачає закриття доступу громадськості до судових рішень про випадки мобілізації, ухилення від військового обов’язку та військового обліку, а також про колаборацію та державну зраду.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦