Іспанія надала Україні ракети для систем ППО Patriot

Іспанія відправила Україні партію ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot, як підтвердив міністр оборони цієї країни, інформує El Mundo. Конкретна кількість ракет не розголошується з міркувань безпеки, проте відомо, що постачання відбулося у співпраці з міжнародними партнерами.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot, розроблений американською компанією Raytheon, включає в себе ракети повітряного перехоплення та високопродуктивну радарну систему. Ці системи є дуже ефективними проти літаків та тактичних ракет, з імовірністю ураження відповідно 0.8-0.9 та 0.6-0.8.

На цей час Збройні Сили України мають три батареї ЗРК Patriot, і очікується надходження четвертої системи найближчим часом. Це постачання є частиною міжнародної підтримки України в її оборонних зусиллях.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше