Головна Новини Світ Китай Китай допомагає РФ у війні: Сі Цзіньпін зухвало відповів на критику
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай допомагає РФ у війні: Сі Цзіньпін зухвало відповів на критику

За інформацією The New York Times, Сі Цзіньпін різко засудив критику на адресу Китаю через війну в Україні.

7 травня 2024, 11:35 comments5936
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін рішуче виступив проти критики Пекіна за тісні відносини з Росією під час війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Китай допомагає РФ у війні: Сі Цзіньпін зухвало відповів на критику

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Ми проти того, щоб ця криза використовувалася для перекладання відповідальності на третю країну, очорнення її іміджу та розпалювання нової холодної війни", — заявив Сі Цзіньпін.

Спираючись на президента Франції Еммануеля Макрона, з яким він провів кілька раундів переговорів, Сі напружився, захищаючи роль Китаю, нагадавши, що він "не стояв біля витоків цієї кризи, не був її стороною і не брав участі в ній".

Ця різка заява, на думку авторів матеріалу, була спрямована головним чином проти Сполучених Штатів, які вважають, що Китай, окрім того, що купує величезну кількість російської нафти та газу, продовжує допомагати Москві у війні в Україні. Зокрема, надаючи російським військам супутникові знімки, а також запчастини для винищувачів мікрочіпи та інше обладнання подвійного призначення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у фокусі уваги цього тижня візит керівника Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна до Європи. Він розпочався у Франції, де 6 травня, відбулися зустрічі Сі із президентом Еммануелем Макроном, а також керівником Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Далі за планом – відвідування Угорщини та Сербії. Однією з основних тем обговорення є пошук шляхів вирішення російсько-української війни. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі", яку гру може вести далі Китай, чи є шанс на позитивний для України результат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини