Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається втриматися при владі, але не відмовляється від матеріальних благ на території РФ.

Головне за день:

Журналісти Belsat з’ясували, що Лукашенко може “залягти на дно” у новому будинку у майже 100 тис. кв. метрів у росії, який можна побачити з космосу.

Читайте також: Путін хоче покарати Шойгу: в ISW назвали ознаки

Лукашенко продовжує поширювати неправдиву інформацію та провокації, але його вчинки викликають лише сміх. Хоча він намагається представити себе як міцного та безстрашного лідера, дійсність виглядає зовсім інакше.

Протягом останніх двох років війни в Україні на території Білорусі з’явилися російські військові бази, де перебувають пускові установки для балістичних ракет. Москва оголосила, а Мінськ підтвердив, що ці бази також мають служити для зберігання ядерних боєголовок.

Навесні 2024 року Лукашенко виступив з кількома заявами щодо подальшого ходу війни. Він пропонував країнам Заходу мир з росією на умовах останньої, а також загрожував ядерним ударом. Однак його найбільша майстерність полягає в тому, що він робить все можливе, щоб відкрити дорогу Путіну, хоча питання, чи готовий сам Путін зробити те саме для нього, залишається відкритим.

На думку журналістів, Лукашенко готується до втечі до росії і навіть будує собі палац площею понад 97 тис. кв. м. Це дуже велика територія, тому її видно з космосу. Відчуження цієї землі розпочалося 2009-го року і закінчилося 2022 року. Спочатку ця територія відійшла білоруським підприємцям, а потім перейшла до компанії, яка пов’язана з Лукашенком.

Елітна “хата” Лукашенка розташована у Сочі та називається “Красная Поляна”. На ділянці є ресторани, VIP-котеджі, готелі, садовий будинок, спортивний майданчик, а сам головний будинок площею 2296 кв. м.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦