Знищення “невразливого” комплексу: з’явилися фото розбитих С-300В окупантів

У мережі з’явилися світлини знищених установок комплексу протиповітряної оборони С-300В російських окупантів на Запоріжжі.

Зображення опублікував телеграм-канал «Війна в Україні. Втрати техніки».

Елементи ЗРК країни-агресорки, як зазначається, були знищені на тимчасово окупованій території у лютому торік.

Попередньо це були пускова установка 9А83М2 та пуско-заряджальна установка 9A85-2 комплексу 9К81М2 С-300В4.

Знищені установки російського ЗРК С-300В на Запоріжжі, лютий, 2023. Фото: t.me/lost_warinua

На фото зафіксоване потужне горіння двох машин та розкидані довкола частини транспортно-пускових контейнерів від зенітних ракет.

Точна локація, де розміщувалася позиція російської ППО та що стало причиною їх знищення, наразі невідомо.

Знищені установки російського ЗРК С-300В на Запоріжжі, лютий, 2023. Фото: t.me/lost_warinua

Імовірно, установки ЗРК були уражені далекобійними вогневими засобами Сил оборони України, можливо високоточним ударом з M142 HIMARS, за допомогою якого регулярно знищуються ворожі комплекси ППО.

С-300В — це зенітний ракетний комплекс сухопутних військ, який почав надходити до війська з 1983 року під назвою С-300В1. Всі компоненти ЗРК самохідні, змонтовані на гусеничних шасі.

ЗРК С-300В1

Система призначена для оборони важливих державних, військових та промислових об’єктів, а також угруповань військ від літальних апаратів та балістичних і оперативно-тактичних ракет за допомогою двох типів зенітних ракет.

Унаслідок глибокої модернізації ЗРС С-300В в рф з’явилася модифікація С-300ВМ «Антей-2500», яка озброюється новими зенітними керованими ракетами зі збільшеною дальністю польоту та поліпшеними іншими характеристиками.

Торік ударні дрони українських спецпризначенців знешкодили пускову установку системи протиповітряної оборони С-300ВМ російських окупантів.

Також українська артилерія знищила елементи комплексу ППО С-300В в тилу супротивника на Херсонщині.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше