У Харківській області може з'явитися нове місто

На Харківщині з'явиться нове місто.

На Харківщині з'явиться нове місто. Фото: Air Production

Події
07 травня 12:04

Кабмін схвалив переведення селища Слобожанського, розташованого поблизу Зміївської ТЕС, до категорії міст.

Відповідний проект ухвали Верховної Ради уряд схвалив 3 травня. Про це повідомив представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рішення ухвалено відповідно до Закону "Про вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України", так званої дерадянізації.

Закон передбачає, що в Україні більше не буде селищ міського типу. Усі населені пункти з компактною забудовою та чисельністю населення понад 10 000 мешканців матимуть статус міст, населені пункти з переважно садибною забудовою та чисельністю населення понад 5 000 мешканців – просто селищами, інші населені пункти – селами.

Село Слобожанське (до 2016 року – Комсомольське) засноване у 1956 році як супутник Зміївської ТЕС. 22 березня 2024 року росіяни кількома ракетними ударами зруйнували всі енергоблоки теплоелектростанції, за тиждень ударили знову. Наразі ТЕС не працює, йде аудит зруйнованого обладнання.

На Харківщині може з'явитися нове місто.На Харківщині може з'явитися нове місто. Фото: Getty Images

Довідка Vgorode. У рамках декомунізації у лютому 2016 року смт Комсомольське було перейменовано у смт Слобожанське. На початок 2017 року населення Слобожанського становило 14 406 осіб. Окрім Зміївської ТЕС, у Слобожанському до російського вторгнення працювали велике тепличне господарство, Лиманський сільськогосподарський рибгосп, експериментально-механічний та дослідний електромонтажний заводи, заводи "Енергостил" та "Елокс".

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах