Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує диверсії по всій Європі: у Буданова зробили попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує диверсії по всій Європі: у Буданова зробили попередження

Андрій Юсов заявив, що російські спецслужби продовжують активно будувати свою мережу за кордоном

7 травня 2024, 12:05 comments5302
Поділіться публікацією:

Російські спецслужби продовжують працювати над "підривом" демократичного світу. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Свобода" Ранок заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. Так він прокоментував матеріал "Financial Times", у якому йшлося про те, що Кремль активно готується до проведення диверсій у Європі.

Росія готує диверсії по всій Європі: у Буданова зробили попередження

Андрій Юсов. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що 5 травня журналісти FT з посиланням на європейські спецслужби писали, що Росія планує влаштувати диверсії в країнах ЄС. Очікується, що це можуть бути вибухи, підпали та інші ушкодження інфраструктури.

Видання підкріпило ці твердження прикладами: у Великій Британії підпалили склад з гуманітарною допомогою для України, у Швеції сталася низка залізничних аварій, у Чехії намагалися пошкодити залізничну сигналізацію, в Естонії стався напад на автомобіль міністра внутрішніх справ, у Німеччині запобігли нападу на військові та логістичні об'єкти.

На запитання, чи відомо щось про це українській розвідці, Юсов відповів ствердно.

Представник ГУР наголосив, що "не зовсім доцільно коментувати окремі повідомлення з медіа", але є те, що можна озвучити: російські спецслужби продовжують будувати власну мережу, не припиняючи своєї діяльності за кордоном.

"Метою цієї операції є дестабілізація ситуації в євроатлантичному співтоваристві, в окремих країнах, вплив на уряди цих держав, дискредитація України та послаблення проукраїнської коаліції, та й послаблення всього вільного демократичного світу загалом", – сказав Юсов.

Тому, резюмував він, інформація FT "не новина" і Україна також відстежує.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Захід розуміє, що РФ веде війну не тільки проти України: чому змінюється риторика.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини