Головна Новини Світ Росія Чому Кремль знову погрожує ядерною палицею: які будуть наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Кремль знову погрожує ядерною палицею: які будуть наслідки

Країна-агресор і її народ живуть у своєму вимірі

7 травня 2024, 12:44 comments1656
Поділіться публікацією:

Після того, як низка західних країн (ті ж Франція та Великобританія) дали зрозуміти, що стануть ще потужніше допомагати Україні, в Росії почалася чергова ядерна істерика. Російський диктатор Володимир Путін доручив провести навчання щодо застосування нестратегічної ядерної зброї. Колишній президент, заступник секретар Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв почав сипати черговими погрозами. До нього підключився путінський прес-секретар Дмитро Пєсков. В українській розвідці спокійно відреагували на ядерний шантаж у виконанні РФ. Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) також вважають, що країна-агресор просто брязкає ядерною зброєю, сподіваючись змусити Захід припинити надавати військову підтримку Києву. Чому Кремль, незважаючи на попередження того ж плюс-мінус союзника Китаю, знову почав розмахувати ядерною палицею? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Чому Кремль знову погрожує ядерною палицею: які будуть наслідки

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

РФ хоче виторгувати мир на своїх умовах

Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов наголошує, що Росія весь час усім погрожує. Тож дивуватися черговим загрозам не доводиться.

"У РФ своєрідні фетиш. Там чомусь думають, що з 7 по 9 травня Україна має намір знищити Кримський міст. Країна-агресор і її народ живуть у своєму вимірі. Аналізувати і намагатися спрогнозувати їхню поведінку марно, – вважає експерт. – Зараз ось задумали якісь ядерні навчання".

При цьому навіть російський інформаційний простір вже наповнений повідомленнями, що війна триватиме ще довго. Тому РФ і лякає всіх ядерних зброєю, сподіваючись так зменшити допомогу Україні та виторгувати мир на своїх умовах, пояснює Віктор Савінов.

Путін розуміє, що застосування ядерної зброї спричинить певні наслідки

Експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру Український інститут майбутнього Ігор Тишкевич поділився таким коментарем:

"Щодо теперішньої ядерної істерики з боку РФ, то на це досить спокійно відреагували і в Україні, і на Заході. Привертає увагу, що рівень загроз, озвучений людьми з ієрархії російських еліт, зараз набагато менше, ніж було хоча б півроку тому. Тобто Путін розуміє, що застосування ядерної зброї спричинить певні наслідки та відповідь. Причому не лише з боку ЄС та США, а й від Китаю".

Ігор Тишкевич нагадує, що ще рік тому офіційний Пекін досить різко відреагував на тему ядерного шантажу у виконанні РФ.

"Тож у цьому випадку це скоріше бравада, гра на внутрішнє поле перед інавгурацією Путіна. Дрібна спроба шантажу спрямована на частину держав Європи. Спроба в принципі не нова", – резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи розуміє Захід, що РФ веде війну не тільки проти України: чому змінюється риторика.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини