Комітет Верховної Ради схвалив продовження в Україні воєнного стану

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки рекомендує нардепам продовжити дію воєнного стану ще на 90 днів. Голосування в парламенті відбудеться вже завтра.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Telegram-канал народного депутата Ярослава Железняка.

6 травня Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти щодо продовження термінів воєнного стану та загальної мобілізації у країні ще на 90 днів. Термін дії воєнного стану й загальної мобілізації завершується 14 травня. А у разі його збільшення – 12 серпня.

Комітет Верховної ради схвалив продовження воєнного стану

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки схвалив на засіданні 7 травня законопроєкти про продовження строку дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів.

“Вже завтра парламент має схвалити їх своїм голосуванням на засіданні”, – написав депутат Ярослав Железняк.

Комітет Верховної ради схвалив продовження воєнного стану

Ярослав Железняк

Воєнний стан в Україні: деталі

Під час дії воєнного стану в країні запроваджується комендантська година, під час якої громадяни не можуть перебувати на вулицях без наявності спеціальних дозволів. Також діє низка інших правил – обмеження на виїзд за кордон, на проведення демонстрацій, мітингів тощо.

Нагадаємо, в Україні хочуть посилити покарання для ухилянтів. У Раді продовжується робота над законопроєктом №10379, який передбачає збільшення штрафів за неявку до ТЦК.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,