Битва за Покровськ неминуча, але ЗСУ його утримають — оцінка ексвоєнного

Ситуація на Покровсько-Курахівському напрямку. Скріншот: deepstatemap.live

Битва за місто Покровськ на Донеччині може розпочатися найближчим часом. Адже саме на цьому напрямку, який уже правильніше називати не Авдіївським, а Покровсько-Курахівським, російські окупаційні війська досягли найбільших успіхів. Такою оцінкою поділився екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий сьогодні, 7 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“На цьому напрямку у ворога є досить серйозні успіхи. Власне, найбільші успіхи у ворога саме на Покровському напрямку. Очеретине перейшло під повний ворожий контроль. І, на жаль, не воно одне. Але там ще й не сприяє ландшафт. Там важко закріпитися — саме на тій місцевості, де зараз точаться бої”, — коментує він.

На думку гостя ефіру, найближчим часом пройде випробування реальними бойовими діями третя, запасна, лінія оборони, яка там будувалася.

“Мій прогноз: найближчим часом розпочнеться битва за Покровськ. Боюся, що цього уникнути неможливо. Інше питання, що саме місто Покровськ, я гадаю, ми втримаємо. Тримати можна довго. Але, на жаль, він таки стане з прифронтового міста фактично зоною бойових дій. Нагадаю ще раз, що це той напрямок, де у ворога поки що є найбільші успіхи. Вони намагаються максимально їх розвинути, доки не приїхала американська допомога. Поки боєприпаси від союзників ще в дорозі, вони намагаються встигнути просунутися якнайдалі, розуміючи, що потім може бути набагато важче”, — заявив Євген Дикий.

Нагадаємо, на Авдіївському напрямку протягом минулої доби Сили оборони України відбили 31 ворожу атаку в районах Новоолександрівки, Новопокровського, Сокола, Уманського, Яснобродівки, Нетайлового та Невельського Донецької області.

Прямий ефір