Електротранспорт Одеси на початку 2024 року: зростання пасажиропотоку та доходу

Електротранспорт Одеси за чотири місяці 2024 року перевіз 37,2 млн пасажирів

За перші чотири місяці поточного року одеський електротранспорт проїхав 3 587,4 тисячі кілометрів, перевізши 37,2 мільйона пасажирів. Про це повідомили у Комунальному підприємстві “Одесміськелектротранс”.

Попри дефіцит кадрів та заощадливе використання електроенергії, доходи від пасажироперевезень за січень-квітень 2024 року зросли на 33,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Спостерігається значне зростання популярності постійних проїзних квитків: їх купують у 2,7 раза більше, ніж у 2023 році.

Крім того, на 60% збільшилася кількість пасажирів, які користуються безготівковою оплатою за допомогою мобільного додатку або банківської картки.

Загалом, обсяг виконаних транспортних робіт зріс на 19,2% порівняно з минулим роком.

Також зазначимо, що одеські депутати підтримали рішення про надання гарантій КП "Одесміськелектротранс" при покупці електробусів за кошти, отримані у кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку. Ця ініціатива реалізується в рамках державної програми "Оновлення міського електротранспорту України".

Нагадаємо, в Одесі відбулася зустріч з керівниками компаній перевізників. Головна мета обговорень – модернізація міського транспорту для людей з інвалідністю. В результаті зустрічі отримана згода всіх перевізників, що кожен автобус для людей з інвалідністю, буде обладнаний GPS трекером, який дасть можливість зрозуміти точний час прибуття транспорту до зупинки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися