Головна Новини Світ Китай У Китаї розповіли, яку конференцію хочуть щодо переговорів із приводу миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї розповіли, яку конференцію хочуть щодо переговорів із приводу миру

Посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей заявив, що Пекін підтримує проведення мирної конференції щодо припинення війни в Україні, проте за умови, що в таких переговорах прийматиме участь також і Росія, повідомляє Reuters

7 травня 2024, 13:51
Поділіться публікацією:

Як заявив Чжан Ханьхуей, офіційний Пекін абсолютно підтримує ідею проведення мирної конференції щодо питання припинення війні в Україні, проте за умови, якщо в цьому заході буде приймати участь також і терористична Росія.

У Китаї розповіли, яку конференцію хочуть щодо переговорів із приводу миру

Китай

За словами китайського дипломата, Пекін підтримує та виступає за те, щоб своєчасно скликати міжнародну мирну конференцію, проведення якої буде схвалено російською та українською сторонами. Окрім того, додав представник Китаю, ці сторони повинні мати рівноправну участь у цій мирній конференції. Також, додав дипломат, вони повинні мати можливість обговорити також "усі варіанти миру".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у середині червня в Швейцарі повинен пройти Глобальний саміт миру, на якому учасники планують обговорити "формулу миру" президента Володимира Зеленського, яка поміж іншого передбачає повернення України до кордонів 1991 року.

Росію на цей захід не покликали, проте українська сторона допускає, що з агресором можуть бути переговори після Глобального саміту миру, коли буде сформована коаліція в підтримку "формули миру" Зеленського, яка зможе натиснути на Росію.

Втім, в РФ виступають категорично проти "формули миру" Володимира Зеленського і називають її нереалістичною, бо вона не передбачає "реалій на землі". Агресора дратує те, що Україна не має наміру віддавати свої території РФ.

Наразі до кінця не зрозуміло, чи прийматиме участь у Глобальному саміті миру Китай. Президент Сі Цзиньпін, перебуваючи із візитом у Франції, прохолодно поставився до саміту у Швейцарії. Втім він підтримав ідею Макрона щодо організації "олімпійського перемир’я".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

7 травня 2024, 13:05

Отрежьте узкоглазых от западных денег..он сразу станет вежливее...Охреневший винни..такое же брехло,как и плешивый карлик.


Новини