У лікарні Дніпра врятували військового, в якого майже не лишилося обличчя

У лікарні Дніпра врятували 44-річного Героя, який зазнав важкого поранення обличчя на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку Сергія Риженка.

“Роману 44 роки, народився та працював у Першотравенську. З Тетяною живе майже 15 років, все не вистачало часу офіційно одружитись”, – розповів лікар.

До війни працював на шахті, любив подорожувати разом із коханою.

На фронті Роман з 2022 року. 3 травня на Бахмутському напрямку він зазнав поранення з переломами черепа лобної та гайморових пазух, нижньої щелепи, кісток носа.

“З обличчя залишилася одна велика рана та праве око. Лікарі лори, нейрохірурги, щелепно-лицьові хірурги відновлюють операціями обличчя. В реанімації вставлено трахеостому, апарати, що дозволяють жити. Операція за операцією, втрачено багато крові”, – ділиться Сергій Риженко.

У лікарні Дніпра врятували військового, в якого майже не лишилося обличчя

Вже два дні, як Роман почав спілкуватися за допомогою жестів та намагається писати SMS-повідомлення. Попри важку травму, Тетяну тримає за руку міцно-міцно, боячись відпустити.

“Відправляємо Романа за кордон робити велику косметичну операцію – повернути обличчя, спотворене війною. Життя вже врятовано в Мечникова, далі – тільки одруження, любов та подорожі”, – пише Роман SMS, виглядаючи одним оком з-під пов’язки.

Нагадаємо, у лікарні Дніпра надають допомогу військовому, який зазнав важкого поранення на фронті.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,