За найкращим сценарієм, це може статися вже 2024 року 

Головне за день:

Директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут вважає, цілком ймовірним закінчення війни до кінця поточного року. Пакунок допомоги від Сполучених Штатів у розмірі 60 мільярдів доларів допоможе Україні продовжити боротьбу у війні, ініційованій Росією, щонайменше до кінця 2024 року.

“Це дозволить країні продовжити боротьбу протягом цього року точно”, – наголосив Тарас Чмут.

Він також зауважив, що можливо, до кінця поточного року війна в Україні завершиться.

“Все можливо. Ми живемо в світі, де може трапитися будь-що. Після 24 лютого 2022 року, я думаю, всі повинні розглядати світ як такий, де все може трапитися. Тож, чому б і ні?”, – сказав волонтер.

Тарас Чмут зазначив, що навіть отримавши такий значний обсяг допомоги від США, потреба у волонтерській допомозі не зникає.

“Мені було б дуже приємно, якби наша допомога перестала бути потрібною, але, на жаль, це не так працює. І навіть якщо це було б не 61, а 161 мільярд доларів допомоги, це не взаємозамінні процеси. Це доповнюють один одного”, – пояснив він.

Читайте також: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю – МЗС Британії

У соцмережі Фейсбук Тарас Чмут додав, що варто починати говорити і жити реальністю: “неприємною, сумною реальністю — ми не виграємо цю війну”. 

“Але ми ще її не програли. Ще є час, ще є люди, ще можна зібратися і можна все змінити. Ще не пізно.  Цей рік буде вирішальним. І те, як усі ми, усе суспільство, повернеться обличчям до реальності — саме це і визначить все подальше: кордони, умови, втрати, майбутню економіку і загалом — майбутнє. І чи воно взагалі буде. 

Час ще є. Люди ще є. Мотивація ще є”, – додав засновник фонду “Повернись живим”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦