Політика звинувачують у розголошенні конфіденційної інформації про суд

Головне за день:

Кандидату в президенти США, Дональду Трампу, загрожує можливе ув’язнення за порушення конфіденційності судової інформації.

Суд

Суддя у кримінальному процесі проти Трампа за підкуп порнозірки оштрафував його на 1000 доларів за неповагу до суду. Це вже десятий випадок, коли Трампа штрафують за порушення наказу про нерозголошення інформації, і наступного разу колишнього голову Білого дому можуть відправити в’язницю.

Суддя Хуан Мерчан відзначив, що дев’ять попередніх штрафів у розмірі 1000 доларів не зупинили Трампа від порушення судової таємниці. Трамп продовжує розповсюджувати інформацію про присяжних і свідків у першому кримінальному процесі проти нього.

Також читайте: У Кремлі переживають за посади через “інавгурацію” путіна

За порушення такого наказу передбачено штраф у 1000 доларів або ув’язнення на 30 днів. Суддя визначив, що він уникне ув’язнення, якщо це можливо, але при необхідності застосує цю міру. Однак представник суду підкреслив, що тривалі та умисні порушення наказу Трампом про нерозголошення інформації є серйозним порушенням закону і можуть мати серйозні наслідки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦