Головна Новини Світ Китай У Китаї пояснили свою позицію щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї пояснили свою позицію щодо війни в Україні

Китай заявив, що не є учасником війни в Україні, а намагається створити умови для мирних переговорів на "рівних" між Україною та Росією.

7 травня 2024, 15:10 comments4711
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після зустрічі лідера КНР Сі Цзіньпіна з президентом Франції Еммануелем Макроном, МЗС Китаю опублікувало пояснення щодо позиції країни до війни в Україні. За повідомленням відомства, Китай не є стороною війни, а прагне відіграти активну роль для встановлення миру.

У Китаї пояснили свою позицію щодо війни в Україні

Лідер КНР Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

МЗС Китаю вказали, що неодноразово вказували свою позицію щодо "української кризи" — саме так в КНР на офіційному рівні називають російське військове вторгнення в Україну.

"Китай не є ні творцем кризи, ні стороною, ні учасником, однак ми не просто стояли з краю, а відігравали активну роль у досягненні миру. Спеціальний представник китайського уряду з питань Євразії розпочав третій раунд човникової дипломатії", — йдеться в заяві МЗС Китаю.

Китай закликав до створення мирної конференції, у якій Росія та Україна будуть брати участь на рівних щодо завершення війни в Україні.

"Ми закликаємо всі сторони до відновлення контактів і діалогу та поступового накопичення взаємної довіри; підтримати своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, визнаної Росією та Україною, де всі сторони братимуть участь рівноправно", — наголосили в китайському відомстві.

Також в Міністерство закордонних справ КНР відреагувало на критику Заходу щодо країн, які допомагають Росії у війні, зокрема і Китай. У заяві вказано, що Пекін "проти використання української кризи для перекладання провини та дискредитації третіх країн".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вперше ідею мирної конференції на "рівних правах" за участю України та Росії Китай озвучив взимку цього року, а Сі Цзіньпін підтвердив таку позицію Пекіну у квітні.

Також "Коментарі" писали, що Росія відкидає Саміт миру на основі формули миру Зеленського та заявляє про переговори на "основі реалій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Керри

8 травня 2024, 21:57

Олександр, "Без Китаю з одного боку і позиції США та Євросоюзу з іншої можливо і війни не було" - ага, НЕВИНАВАТАЯ!! в якій конурі вас роблять?

Керри

8 травня 2024, 21:55

мудені, прикидуються шизофреніками

Олександр

8 травня 2024, 11:25

Без Китаю з одного боку і позиції США та Євросоюзу з іншої можливо і війни не було.

Сергій Валентинович

8 травня 2024, 09:27

Китай є підписантом Будапештського меморандуму і зобов'язувався захищати Україну від нападу після набуття Україною без'ядерного статусу. А фактично CHINA на стороні оркостану, допомагає росії зброєю і всім, чим може. Голосує постійно проти України. а світ це все бачить і ні пари з вуст. До сраки всі ваші договори і меморандуми разом з китайцями. Підписали - виконуйте, не хочете - об'явіть на весь світ і виходьте з договору, щоб всі бачили, які ви гниди і зробили висновки на майбутнє. Лицеміри і наші недруги.

Макс

8 травня 2024, 08:11

Які ж китайці брехливі потвори. Будуть горіти разом з оркостаном.

Тотал

8 травня 2024, 05:56

Китай поставляет россии оружие! Это не участие?

Іванович

7 травня 2024, 21:28

Сі готується так само "визволити" Тайвань.


Новини