Головна Новини Світ ЄС У ЄС пояснили, чому шість країн поїхали на інавгурацію Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС пояснили, чому шість країн поїхали на інавгурацію Путіна

Шість країн ЄС проігнорували рекомендації не їхати до Путіна на інавгурацію. В Європейському союзу пояснили таке рішення цих країн.

7 травня 2024, 15:40 comments1440
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри те, що Європейський союз рекомендував країнам членам не їхати на так звану інавгурацію Путіна, шість країн ЄС все ж таки надіслали в Кремль своїх представників. Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано пояснив, чому Європейський союз не був одноголосним у цьому питанні.

У ЄС пояснили, чому шість країн поїхали на інавгурацію Путіна

Речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Європейська правда", речник ЄС Петер Стано пояснив, що Європейський союз як інституція не була представлена на інавгурації Путіна, а рішення країн членів ЄС є самостійними.

"Це рішення, які вони ухвалюють на основі їхньої компетенції, на основі національного суверенітету, тому що, врешті-решт, йдеться про двосторонні відносини", – сказав Стано.

За словами Петера Стано, країни, які поїхали на інавгурацію Путіна мають самі пояснити, чому вони пішли на такий крок. Речник ЄС додав, що Жозеп Боррель також закликав країни не відправляти до Путіна своїх представників, адже на нього виданий ордер на арешт, а вибори в Росії були нечесними.

Нагадаємо, що щонайменше шість країн ЄС були представлені на інавгурації Путіна: Угорщина, Словаччина, Греція, Франція, Кіпр та Мальта. 

В Угорщині та Словаччини при владі перебувають проросійські політики. Греція, Кіпр та Мальта часто використовуються російськими олігархами, як місце переховування та ведення їх бізнесу. Франція ж нещодавно заявила, що "протягує руку російському народу" та розуміють різницю між режимом Путіна та Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на відмову більшості країн Європейського союзу їхати на інавгурацію до російського диктатора Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини