Транспорт

Lucid Motors має намір випустити кросовер Gravity до кінця року

0

Американський автовиробник Lucid Motors нещодавно отримав $1 млрд на поповнення оборотних коштів від арабських інвесторів, і в сукупності з наявністю $5,03 млрд це дозволяє йому розраховувати не тільки на збільшення обсягів випуску першої моделі Air, а й вихід електричного кросовера Gravity на ринок до кінця поточного року. Збитки компанії поступово скорочуються, але старший віце-президент Майк Белл (Mike Bell) залишив її.

У минулому кварталі, як повідомляє Electrek, компанія Lucid Motors випустила 1727 електричних седанів Air і поставила рекордні 1932 штуки, що відповідає послідовному збільшенню обсягів поставок на 13%. Як пояснює керівництво компанії, цього року Lucid Motors розраховує випустити близько 9000 електромобілів, тоді як минулого року вона обмежилася 8428 екземплярами.

Постачання довгоочікуваних електричних кросоверів Gravity почнеться до кінця поточного року. Третьою моделлю марки пізніше стане якийсь середньорозмірний електромобіль, що пропонується як мінімум у двох основних модифікаціях. Компанія оптимізує витрати і водночас збільшує обсяги виробництва. У першому кварталі їй вдалося в річному порівнянні скоротити операційні збитки з $772,2 до $729,9 млн, а чисті збитки скоротилися з $779,5 до $680,9 млн 7 млн. Послідовно, порівняно з четвертим кварталом минулого року, обсяги виробництва седанів Lucid Air скоротилися на 27 % до 1727 штук. Модельний 2024 приніс їм деякі оновлення та знижену ціну.

Не обійшлось і без кадрових втрат. Ветеран Apple Майк Белл (Mike Bell), який до Lucid Motors встиг попрацювати і в Intel, до середини серпня залишить посаду старшого віце-президента компанії, який відповідає за фірмове програмне забезпечення. Його обов’язки тимчасово перейдуть до Дерріка Карті (Derrick Carty), який також має великий досвід роботи в Apple. Де надалі знайде застосування своїм талантам та досвіду Майк Белл, не уточнюється.

Comments

Comments are closed.