Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі перевірять ядерну зброю в умовах «максимально наближених до бойових»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі перевірять ядерну зброю в умовах «максимально наближених до бойових»

Білорусь вирішила раптово перевірити тактичну ядерну зброю. При цьому, як заявив держсекретар Ради безпеки республіки Олександр Вольфович, раптова перевірка буде наближена до бойових умов

7 травня 2024, 16:42
Поділіться публікацією:

Як повідомив Олександр Вольфович, білоруські військові справді проведуть синхронізовану з Росією раптову перевірку, в ході якої будуть задіяні, зокрема носії тактичної ядерної зброї.

У Білорусі перевірять ядерну зброю в умовах «максимально наближених до бойових»

Олександр Вольфович

За його інформацією, під час цього заходу буде перевірено сили та засоби, які здатні застосовувати тактичні ядерні боєприпаси. При цьому він додав, що такі заходи будуть проводитись за дорученням президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Крім того, Вольфович розповів, що під час перевірки будуть проконтрольовані навички військових Білорусі щодо подачі ядерного озброєння у військові частини, а також їх завантаження, встановлення та підвіску на винищувачі. За його словами, йдеться насамперед про оперативно-тактичні комплекси "Іскандер" та фронтові штурмовики "Су-25".

Причиною раптової перевірки він назвав "військово-політичну обстановку, що складається, насамперед навколо Білорусі".

"Найдієвішим способом удосконалення бойової готовності наших Збройних Сил є раптові перевірки. Вони проводяться в умовах, які максимально наближені до реальної бойової обстановки",
— заявив чиновник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Білорусь вирішила приєднатися до ядерного шантажу Росії та синхронізувати з нею проведення навчань, пов'язаних із використанням тактичної ядерної зброї.

При цьому відомо, що у Росії вивели на новий рівень ядерний шантаж. Як заявили в Міноборони країни-агресора, російський диктатор Володимир Путін доручив їм провести навчання щодо використання тактичної ядерної зброї. Втім, в українській розвідці вважають, що Росія просто почала черговий шантаж і насправді немає ніяких маркерів, які б вказували на те, що РФ, дійсно, планує використати тактичну ядерну зброю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини