Спроба РФ організувати путч проти Зеленського успішно провалюється, — Попов

Ігор Попов. Фото: uatv.ua

Спроби РФ дискредитувати українську владу в світі провалилися. Пропагандистська робота РФ із поширення меседжу про “нелегітимність” президента України Володимира Зеленського не знайшла підтримки ані в українському суспільстві, ані у світі. Про це сьогодні, 7 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

“Спроба організації путчу успішно провалюється. У планах російських спецслужб спочатку все виглядало дуже райдужно — вони проведуть пропагандистські кампанії, розповідатимуть, що після п’яти років перебування на посаді президент Зеленський повинен віддати владу, а народ України повинен провести Майдан за командою від тих же російських спецслужб. Нічого цього не буде. Пропаганда в Україні провалилася”, — сказав він.

Спроба піддати сумніву легітимність Зеленського провалена і на міжнародному рівні, зазначив експерт.

“Ніхто з українських політиків або серйозних лідерів громадської думки не погодився брати участь у російській компанії. Легітимність президента Зеленського всередині країни висока. Висока легітимність і міжнародна. А це підтверджує те, що вже після 20 травня заплановані найвищі заходи, куди запрошений Зеленський”, — пояснив він.

Україна розраховує на участь багатьох країн у Глобальному саміті миру, що продемонструє велику підтримку з боку міжнародної спільноти.

“Великий момент істини для міжнародної політики, для безпеки України — Глобальний саміт миру в середині червня у Швейцарії, і ми очікуємо дуже високе представництво. Явно вище, ніж те представництво, яке було в Москві на “інавгурації” [Володимира Путіна]”, — резюмував Попов.

Читайте також: Вбивства Зеленського, Буданова і Малюка планувала ФСБ до “інавгурації” Путіна — що відомо (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір