close-btn

Біткоїн-кит, що спав 10 років, перевів $44 млн у BTC

6 травня кит, який перебував у стані спокою протягом 10,3 року, перемістив 687,33 біткоїна, що оцінюється приблизно в $44 млн

Біткоїн-кит, що спав 10 років, перевів $44 млн у BTC

Фото згенеровано за допомогою chatgpt.com

Згідно з даними аналітичної платформи Lookonchain, гаманець вперше отримав біткоїни 12 січня 2014 року, коли ціна BTC коливалася в районі $917. Інтриги додає той факт, що гаманець, про який йде мова, був створений у той час, коли Сатоші Накамото все ще був активно залучений у криптоіндустрію. Тоді усі біткоїни разом коштували скромні $630 000, далеко не так багато, як зараз.

Перекази біткоїнів викликають дискусії у спільноті

Після активації гаманець розділив свої запаси та здійснив два перекази. У першій транзакції 625,43 BTC було переведено на адресу, вказану як bc1qky. Незабаром після цього 61,9 BTC було переведено на гаманець, що починається з bc1qdc.

Такі старі гаманці часто викликають обговорення у спільноті щодо їхніх власників. Хоча встановити особу власника гаманця неможливо, багато хто припускає, що ці гаманці можуть бути пов’язані з творцем Біткоїна.

У цьому випадку криптовалютна спільнота знову висунула широкий спектр припущень: дехто стверджував, що гаманець належав державним установам, а дехто вважав, що це просто трейдер, який знайшов свої приватні ключі.

Деякі учасники ринку припустили, що гаманець дійсно був загублений, а потім знайдений і зламаний. Однак інші висловили побоювання, що якщо кит ліквідує свої активи, це може призвести до ще більшої волатильності.

У 2024 році кілька сплячих гаманців повернулися до життя

З початку 2024 року криптовалютна індустрія стала свідком кількох випадків реактивації старих біткоїн-гаманців. 7 квітня Lookonchain виявив ще один неактивний гаманець, на якому було 4300 BTC.

BTC було придбано менш ніж за $30 за монету. Гаманець міг похвалитися рентабельністю інвестицій у 230 000%. Кит перевів 240 BTC, що стало першою його транзакцією за останні десять років.

Ще один старий гаманець був виявлений 6 березня аналітичною платформою Spot On Chain. Гаманець був активований через 14 років, а біткоїни, які на ньому зберігалися, були накопичені за ціною менш як $0,28 за монету. Кит перемістив 1000 BTC на Coinbase, що спричинило обвал ринку.

Раніше ми писали про те, що один з найбільших біткоїн-китів знову накопичив BTC. Цього разу, після того, як ринок зазнав значного падіння, йому вдалося накопичити біткоїнів на $16 млн. Це вже третій випадок, коли кит, про якого йде мова, вдається до значного скуповування активу.

Вам може бути це цікаво:

google news