close-btn

Облігації NovaPay отримали кредитний рейтинг найвищого рівня

Кредитний рейтинг, який присвоїли облігаціям NovaPay, є одним з найвищих показників серед українських небанківських фінустанов

Облігації NovaPay отримали кредитний рейтинг uaAA

Фото: freepik.com

Корпоративні облігації фінансового сервісу NovaPay (ТОВ «НоваПей Кредит»), який входить до групи компаній NOVA, отримав кредитний рейтинг uaAA від рейтингової агенції «Стандарт-Рейтинг».

Це один із найвищих показників серед українських небанківських фінансових установ, зазначається в пресрелізі компанії.

«Згідно з методологією агенції, рейтинг uaAA означає, що позичальник і його боргові інструменти характеризуються дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими учасниками ринку», — зазначив Ігор Приходько, фінансовий директор NovaPay.

Читайте також: Названо, скільки податків заплатив NovaPay з початку року

Високий кредитний рейтинг надали облігаціям серії D, E та F. Їх можна придбати строком від 1 до 12 місяців, а ставка дохідності залежатиме від строку та сягатиме 17%.

Зазначається, що торік NovaPay зареєстрував три публічні випуски відсоткових облігацій серій A, B, і C по 100 млн грн кожен. Вони також мають кредитний рейтинг uaAA.

У 2024 році компанія випустила ще три випуски таких цінних паперів – серій D, Е та F. Кошти, залучені від розміщення облігацій, спрямовано на розвиток бізнесу NovaPay і її кредитних продуктів, що вже ефективно працюють.

Нагадаємо, з 21 лютого міжнародний фінсервіс NovaPay дозволив купляти облігації у своєму застосунку. Цінні папери продають строком від 1 до 12 місяців, а дохід залежить від терміну і може сягати 18% при мінімальній сумі інвестицій 1000 грн.

За перший місяць продажів у застосунку вже 500 клієнтів NovaPay придбали цінні папери на 200 млн грн.

Наприкінці січня додаток NovaPay став доступним для скачування в App Store. Також додаток NovaPay також доступний у Google Play. Почати користуватися ним — як для iOS, так і для Android — можна після легкої та швидкої реєстрації за допомогою Дії. Картку NovaPay можна додати в Wallet, щоб платити телефоном або годинником.

Раніше ми повідомляли, що фінансовий сервіс NovaPay у 2023 році перерахував майже вдвічі більше коштів до державного бюджету України, ніж у попередньому. За 2023 рік до бюджету від фінкомпанії надійшло 1,2 млрд грн. Це на 44% більше, ніж у 2022-му. Водночас інвестиції досягли 131 млн грн.

Вас також може зацікавити:

У Дії розповіли, як за хвилину отримати картку NovaPay

Apple Pay став доступним власникам карток NovaPay

NovaPay запустить кредитні лінії для бізнесу

google news