Україна наростила рекордний експорт морозива: куди та скільки везли

Дохід експортерів у 2023 році перевищив $32 млн.
Україна наростила рекордний експорт морозива: куди та скільки везли
Lama Roscu / unsplash.com

2023 року значно зріс експорт українського морозива. На зовнішніх ринках було продано майже 10 тисяч тонн холодних солодощей, що на 44% більше, ніж у 2022 році. При цьому, загальний дохід збільшився на 67% і перевищив 32 мільйони доларів. Ці показники стали рекордними в історії України.

Про це повідомляє Українська Асоціація Аграрного Експорту (УААЕ) з посиланням на дані Державної митної служби.

Читайте також:

«Морозиво переважно продавалося до країн Євросоюзу, звідки отримано виторг у розмірі понад 19 млн дол. або 60% вартості всього експорту. Основні покупці українського морозива минулого року – Молдова (2301 т), Німеччина (1909 т), Польща (1873 т), Ізраїль (963 т), Литва (509 т), Чехія (425 т)», – повідомили в УААЕ.

З іншого боку, відзначається досить диверсифікована географія збуту цього продукту. Він експортувався до таких країн як Ірак, США, Китай, ОАЕ, Кот-д'Івуар, Гамбію, Канаду.

В УААЕ звертають увагу, що в першому кварталі 2024 року Україна вже продала на зовнішніх ринках 2 тис. т морозива, що на 23% вище за аналогічний показник попереднього року. Зросли й доходи експортерів на 25%, склавши понад 7 млн дол.

Українська Асоціація Аграрного Експорту констатує, що разом із позитивною динамікою експорту нашого морозива та розвиненою географією закордонних продажів слід надалі розвивати його потенціал, розглядаючи, зокрема, традиційні країни-імпортери, серед яких Саудівська Аравія, Філіппіни, Малайзія, Сінгапур.

інфографіка
інфографіка / Uaexport.org

Раніше ми писали про те, що експорт яблук із України б'є рекорди.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK