На Дніпропетровщині добудували магістральний водогін до Кривого Рогу

Компанія «Автомагістраль-Південь» добудувала магістральний водогін на Дніпропетровщині. Він має забезпечити питною водою Кривий Ріг.

Про це повідомила пресслужба компанії, інформує Відкритий.

Компанія «Автомагістраль-Південь» запускає в роботу водогін з річки Інгулець до Південного водосховища, який забезпечуватиме питною водою мешканців Кривого Рогу.

Трубопровід, що з’єднує Південне водосховище з річкою Інгулець, забезпечуватиме водою близько 600 тисяч людей. Довжина водогону – понад 26 км, потужність – 400 000 куб. м. на добу.

У компанії підкреслили, що жоден об’єкт такого масштабу в Україні не зводили настільки швидкими темпами.

У межах будівництва магістрального водогону Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури завершило улаштування трубопроводу на ділянці водогону Хортиця – Томаківка – Марганець.

Магістральний водогін до Кривого Рогу добудували

Нагадаємо, що 6 червня 2023-го росіяни підірвали Каховську ГЕС. Того ж дня уряд виділив 1,5 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а Агентство відновлення взяло на себе реалізацію проєктів будівництва водогонів.

Після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС водосховище, яке забезпечувало Кривий Ріг водою, обміліло вмить. Тисячі містян залишилися без подачі води, технічної і питної. Будівництво нового водогону розпочалося за три дні після підриву Каховської ГЕС.

Наприкінці липня повідомлялося, що учасники «Великого будівництва» – ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Група компаній Автострада» – займуться будівництвом двох водогонів на Дніпропетровщині загальною вартістю 10,6 млрд грн. Відповідні договори без проведення тендерів компанії уклали зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області, про що свідчить інформація на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , , ,