close-btn

Worldcoin стрімко зростає після коментарів Воррена Баффета

Невдовзі після того, як генеральний директор Berkshire Hathaway Воррен Баффет зробив неоднозначні коментарі щодо потенційної небезпеки технології штучного інтелекту (ШІ), зокрема її ролі у незаконній фінансовій діяльності, криптовалюта Worldcoin почала демонструвати значне зростання

Worldcoin стрімко зростає після коментарів Воррена Баффета

Фото: youtube.com

Worldcoin (WLD), криптовалюта та платформа цифрової ідентифікації, розроблена компанією Tools for Humanity, співзасновником якої є генеральний директор OpenAI Сем Альтман, у травні зросла на 43%, згідно з даними, опублікованими 6 травня аналітичною компанією Santiment.

Дійсно, стрімке зростання токена відбулося за падінням в кінці квітня і, схоже, отримало поштовх після того, як відомий інвестор зробив свої суперечливі коментарі щодо технології штучного інтелекту.

Погляди Воррена Баффета на штучний інтелект

Так сталося, що на щорічних зборах акціонерів в Омасі, штат Небраска, 4 травня Баффет поділився своїми побоюваннями щодо потенційного впливу штучного інтелекту, порівнявши його з ядерною зброєю і заявивши, що нещодавно інструмент на базі штучного інтелекту відтворив його образ і голос настільки переконливо, що міг би обдурити його власну сім’ю.

“Ми випустили джина з пляшки, коли розробили ядерну зброю. (…) ШІ чимось схожий — він наполовину вийшов з пляшки. (…) Якби я був зацікавлений в інвестуванні в шахрайство, то це була б найшвидше зростаюча індустрія всіх часів”.

З усім тим, його компанія Berkshire Hathaway почала впроваджувати штучний інтелект для оптимізації деяких аспектів свого бізнесу, а Грег Абель, ймовірний наступник Баффета, який наразі керує нестраховими операціями організації, визнав, що це може мати певний потенціал:

“Іноді він витісняє робочу силу, але, сподіваюся, з’являються й інші можливості”.

Аналіз ціни Worldcoin

Worldcoin на момент написання матеріалу торгувався на позначці $6,17, продемонструвавши невелике зниження на 0,6% за останні 24 години, але піднявшись на 42% за останній тиждень. В цілому за місяць він знизився на 14,4%.

Однак у травні WLD вдалося збільшити свою ринкову капіталізацію більш ніж на 43%, піднявшись з $873,15 млн на 1 травня, перевищивши позначку в $1 млрд 3 травня і досягнувши поточного рівня в $1,27 млрд, згідно з даними, отриманими Finbold, 7 травня.

Зрештою, інтерес до криптоактиву та можливостей його використання може ще більше підштовхнути його ціну, особливо якщо вдасться налагодити партнерство з великими технологічними та фінансовими компаніями, включаючи OpenAI та PayPal.

Вам може бути це цікаво:

google news