Головна Новини Світ Китай Китай може відмовитися від Росії тільки за однієї умови: що потрібно зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай може відмовитися від Росії тільки за однієї умови: що потрібно зробити

Китай може відмовитися від підтримки терористичної Росії, заявив в ефірі 24 каналу експерт Антон Ганоцький. За його словами, дипломатія і переговори – це не той варіант, який зможе переконати Пекін

7 травня 2024, 19:20
Поділіться публікацією:

Китай не розірве співпрацю із терористичною Росією і не припинить допомагати їй, якщо на нього вчиняти тиск, використовуючи дипломатичні канали, впевнений експерт з Азіатсько-Тихоокеанського регіону аналітичного центру Adastra Антон Ганоцький.

Китай може відмовитися від Росії тільки за однієї умови: що потрібно зробити

Сі і Путін

За словами експерта, були численні повідомлення про те, що президент Франції Еммануель Макрон планує докласти всіх зусиль, аби переконати очільника Китаю Сі Цзіньпіня припинити підтримувати РФ. Проте, як підкреслив Ганоцький, немає жодних підстав думати, що із таких намірів вийде щось путнє.

На думку експерта, є лише одна річ, яка може змусити Пекін змінити свою думку із приводу підтримки терористичної Росії.

"Це радикальний, потужний економічний тиск",
— відзначив експерт.

На його думку, шлях дипломатії чи перемовин із Пекіном наразі є безперспективним.

При цьому Ганоцький звернув увагу, що Китай навіть не приховує свою співпрацю із терористичною Росією, проте намагається всіх переконати в тому, що мова йде тільки про економіку. Хоча, звісно, це не так. Окрім того, експерт відзначає, що Пекіну дуже вигідна ситуація, яка зараз склалася. Для нього було б ідеально, якщо б війну в Україні заморозили. Саме тому, підкреслив Ганоцький, Китай не має жодних намірів якось тиснути на Кремль, щоб він завершив свою агресивну війну в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Китаю Сі Цзіньпін зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном. При цьому очільник КНР пообіцяв не продавати Росії зброю, а також ретельніше стежити за товарами подвійного призначення, які постачаються РФ.

При цьому в Китаї підтримують мирний саміт по Україні, але за умови, що в ньому буде приймати участь РФ. В Пекіні вважають, що на цій зустрічі треба обговорити різні варіанти миру, який може бути встановлений в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини