Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді розповіли, чи отримають покарання працівники ТЦК у разі порушення прав призовників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розповіли, чи отримають покарання працівники ТЦК у разі порушення прав призовників

Якщо працівники ТЦК порушать права призовників під час проведення мобілізаційних заходів, і це буде доведено, то їх чекає передбачене законом покарання, заявив в ефірі Київ 24 нардеп Федір Веніславський

7 травня 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

Як повідомив народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, недопустимо, коли працівники "військкоматів" порушують права призовників під час проведення заходів із мобілізації.

У Раді розповіли, чи отримають покарання працівники ТЦК у разі порушення прав призовників

Федір Веніславський

При цьому народний депутат особливо підкреслив, що у процесі мобілізації категорично заборонено якимось чином порушувати права призовників.

Тобто, відзначив Федір Веніславський, всі мобілізаційні заходи повинні відбуватися виключно з дотриманням поваги до людської гідності.

"Право на людську гідність – це те, що взагалі не може бути обмежено навіть в умовах воєнного стану",
- заявив Веніславський.

При цьому народний депутат стверджує, що всі резонансні випадки, які сталися за участі працівників ТЦК, розслідуються представниками правоохоронних органів. За його словами, якщо в діях працівників військкоматів у процесі розслідування виявлено ознаки кримінального чи адміністративного правопорушення, їх реєструють та розслідують.

Окрім того, народний депутат додав, що багато працівників ТЦК після доведених фактів незаконної поведінки просто перестають бути працівниками цієї структури, так як їх відправляють служити на фронт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що часто працівники ТЦК потрапляють в скандали через те, що вони неналежним чином виконують свої повноваження та всіляко порушують права призовників. Разом з тим, в ТЦК попередили, що за втручання українців у їх роботу передбачена кримінальна відповідальність і навіть ув’язнення терміном до 8 років. Там також застерегли громадян від вчинення дій, які дискредитують роботу працівників ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/kyivtv/63998
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини