Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Верховній Раді жорстко розкритикували роботу ТЦК: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді жорстко розкритикували роботу ТЦК: що сталося

В деяких областях України працівники ТЦК працюють для галочки, бо їм потрібно виконати план з мобілізації, розповів в інтерв’ю УП Секретар оборонного комітету Верховної Ради, нардеп Роман Костенко

7 травня 2024, 20:30 comments5142
Поділіться публікацією:

Як відзначив Роман Костенко, працівник ТЦК в деяких регіонах України "гребуть" до лав армії всіх підряд, бо їм потрібно виконати план. Зокрема, за його словами, були випадки, коли під мобілізацію потрапили люди із проблемами зору, чи були відправлені на фронт працівники оборонних підприємств, які повинні отримати відстрочку.

У Верховній Раді жорстко розкритикували роботу ТЦК: що сталося

Роман Костенко

За словами народного депутата, є проблема в тому, що отримати відстрочку без проходження ВЛК неможливо. Проте, коли людина приходить для проходження комісії, їй видають бойову повістку, у неї відбирають телефон і дають подзвонити тоді, коли вона вже їде у навчальний центр. При цьому, це стосується і працівників оборонних підприємств.

Як підкреслив Костенко, є працівники ТЦК, яким глибо байдуже на те, кого вони мобілізують, бо їм просто треба "поставити галочку" і показати, що когось призвав до лав Сил оборони. При цьому, таких працівників не стосується, як будуть працювати оборонні підприємства, бо вони вважають, що то вже не їх проблема.

"Доводилося пояснювати, скажемо, різною лексикою – що ви робите?"
– розповів Костенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що  в Україні прийняли закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня. З цього часу протягом 60 днів всі чоловіки призовного віку повинні оновити свої дані у ТЦК і обов’язково пройти ВЛК не залежно від того, мають вони відстрочку від мобілізації чи ні.

При цьому відомо, що ситуація на фронті критично загострюється. Ворог готується до чергового наступу і на фронті критично бракує людей. Тим більше, що окупанти планують чергову хвилю мобілізації, щоб посилити натиск на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини