Головна Новини Світ Росія Росія примудрилась роздратувати навіть Китай: Яка буде реакція Пекіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія примудрилась роздратувати навіть Китай: Яка буде реакція Пекіну

Китай хоче налагодити стосунки з Євросоюзом, відзначив в ефірі телемарафону політичний експерт Максим Джигун. Саме тому, на його думку, Пекін може піти на певні поступки у питанні РФ, тим більше, що вона знов перейшла «червоні лінії»

7 травня 2024, 20:50 comments2207
Поділіться публікацією:

Перетином так званих червоних ліній назвав заяви терористичної Росії про те, що вона має намір організувати навчання із застосування тактичної ядерної зброї політичний експерт Максим Джигун. При цьому, на його думку, ці "червоні лінії" РФ перетнула не тільки в розумінні Європи, а і Китаю.

Росія примудрилась роздратувати навіть Китай: Яка буде реакція Пекіну

Сі і Путін

Експерт вважає, що насправді Пекін є зацікавленим у тому,  щоб продовжувати займати перевагу в геополітичному та економічному планах перед Сполученими Штатами.

Саме тому, відзначає Джигун, Китай реалізує свою стратегію, коли надає терористичній Росії допомогу. Втім, додав експерт, для Пекіну наразі є дуже важливим вибудувати рівні відносини з Європою.

"І питання дестабілізації за рахунок риторики, яку наразі подають у РФ, точно не входить у плани",
- вважає Джигун.

Експерт припустив, що будуть жорсткі розмови між країнами Європейського Союзу і Китаєм. Адже, підкреслює Джигун, економіка є важливою складовою, проте вона повинна вкладати в себе і певний політичний наратив.

Втім, на його думку, незважаючи на  співпрацю з терористичною Росією, Китай може піти на певні поступки країнам Європейського Союзу і навіть спробувати заспокоїти кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

Тобто, підкреслює експерт, у разі, якщо буде виникати питання чи зберегти хороші відносини з Євросоюзом чи і далі підтримувати терористичну Росію з її ядерними погрозами і мареннями, то, ймовірно, у лідера Китаю Сі Цзиньпіня буде більш центристська позиція.

При цьому Джигун не думає, що свої заяви щодо випробування тактичної ядерної зброї Росія не синхронізувала з Китаєм.

"Але роль Пекіна вкрай важлива у тому, щоб заспокоювати ці загострення Путіна",
– заявив політичний експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ розпочала черговий ядерний шантаж у той час, коли лідер Китаю прибув у Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 травня 2024, 20:17

Бабка надвоє гадала! В нашому випадку це роблять losers, які не змогли збудувати гідну країну, а тепер втрачають її.


Новини