Ізраїль завдав ударів по об’єктах ХАМАС у місті Рафах — мета операції

Ізраїльські військові. Фото: idf.il

Ізраїль атакував об’єкти ХАМАС у місті Рафах — це сектор Гази. За словами прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, операція переслідує дві мети: повернення заручників, яких все ще утримують терористи, і знищення самого угруповання ХАМАС, інформує FREEДОМ.

Також глава уряду Ізраїлю зазначив, що пропозиція бойовиків про припинення вогню не відповідає вимогам ізраїльської сторони.

“Пропозиція ХАМАС була спрямована на зрив входу ізраїльської армії в Рафах. Цього не сталося. Як одноголосно вирішив військовий кабінет [Ізраїлю], пропозиція ХАМАС сильно відрізняється від вимог Ізраїлю. Ізраїль не дозволить ХАМАС відновити своє правління в секторі Гази, Ізраїль не дозволить ХАМАС відновити свій військовий потенціал, щоб продовжувати намагатися знищити нас. Ізраїль не може прийняти пропозицію, яка ставить під загрозу безпеку наших громадян і майбутнє нашої країни. Тому я дав вказівку відправити делегацію в Каїр [для продовження переговорів про припинення вогню]. І дав вказівку твердо стояти на умовах, необхідних для звільнення наших заручників”, — із заяви прем’єр-міністра Ізраїлю.

Читайте також: Ситуація на Близькому Сході: чи можлива угода про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС (ВІДЕО)

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен вимагає від ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про припинення вогню. Зі свого боку прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив: навіть якщо угоди з ХАМАС буде досягнуто, Армія оборони Ізраїлю має намір зачистити терористичні батальйони, які залишилися на півдні сектору Гази.

Прямий ефір