Головна Новини Світ Китай У Китаї знову заговорили про мирні переговори щодо України та назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї знову заговорили про мирні переговори щодо України та назвали умову

Китаю Сі Цзіньпін, який перебуває з візитом у Франції, поставився до швейцарської конференції мляво

7 травня 2024, 22:10 comments1498
Поділіться публікацією:

Пекін  виступає  за проведення мирної  конференції з питання війни в Україні, де будуть представлені  всі сторони на рівному рівні, наголосив посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей.

У Китаї знову заговорили про мирні переговори щодо України та назвали умову

Чжан Ханьхуей (фото з відкритих джерел)

"Китай виступає за своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, схваленої російською та українською сторонами, з рівноправною участю всіх сторін і справедливим обговоренням усіх варіантів миру", — висловивсь посол,  інформує Reuters.

Швейцарія проводитиме  переговори під час дводенної конференції високого рівня 15-16 червня, що спрямована  на досягнення миру в Україні, на яку Москву не запросили. В понеділок президент Китаю Сі Цзіньпін, який знаходиться  з візитом у Франції, поставивсь до швейцарської конференції мляво.

Москва заявляє, що не бачить сенсу в мирних переговорах стосовно України в  Швейцарії, а Київ заявляє, що не  знаходить місця для Росії на саміті, що проходить неподалік  швейцарського міста Люцерн.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай може відмовитися від Росії тільки за однієї умови. Китай не розірве співпрацю із терористичною Росією і не припинить допомагати їй, якщо на нього вчиняти тиск, використовуючи дипломатичні канали, впевнений експерт з Азіатсько-Тихоокеанського регіону аналітичного центру Adastra Антон Ганоцький. 

За словами експерта, були численні повідомлення про те, що президент Франції Еммануель Макрон планує докласти всіх зусиль, аби переконати очільника Китаю Сі Цзіньпіня припинити підтримувати РФ. Проте, як підкреслив Ганоцький, немає жодних підстав думати, що із таких намірів вийде щось путнє.

На думку експерта, є лише одна річ, яка може змусити Пекін змінити свою думку із приводу підтримки терористичної Росії.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини