Комп'ютерна техніка

Samsung може представити Galaxy Book 4 Edge на базі Arm вже цього місяця

0

Раніше ми повідомляли, що Samsung працює над новим ноутбуком, який належить до серії Galaxy Book 4. На відміну від існуючих моделей серії Galaxy Book (які працюють на чіпах Intel), новий Galaxy Book 4 Edge використовуватиме платформу Windows on Arm і працюватиме на чіпі Qualcomm Snapdragon X Elite. Qualcomm повідомила, що їхні нові чіпи на базі Arm можуть вийти десь приблизно в «середині 2024 року», і це також може бути цього місяця.

Остання новина полягає в тому, що Samsung також планує представити Galaxy Book 4 Edge (який буде працювати на новому чіпі) цього місяця. Згідно з джерелами в Sammobile, компанія хоче представити Galaxy Book 4 Edge до кінця травня. Схоже, що Samsung хоче запропонувати нову машину на базі Arm, як тільки нові чіпи стануть доступними.

Назва Galaxy Book 4 Edge і використання в ньому чіпа на базі Arm були раніше підтверджені списком GeekBench, який з’явився на початку цього місяця. Ми також знаємо, що новий ноутбук матиме 14-дюймовий дисплей, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ пам’яті та коштуватиме близько 1800 євро.

Обидва тести, показані Qualcomm і GeekBench, списків пристроїв із чіпом вказують на вражаючу продуктивність і енергоефективність. Це може означати значне покращення терміну служби акумулятора. Однак важливо зазначити, що комерційно доступного пристрою з новим чіпом поки немає, і незрозуміло, як проводилися тести. Різниця в управлінні живленням або системі охолодження може безумовно вплинути на цифри. Отже, приймайте їх із дрібкою солі, поки роздрібні одиниці не закінчаться.

Для тих, хто не знає, Snapdragon X Elite оснащено 12 уніфікованими процесорами Qualcomm Oryon, два з яких працюють на частоті 4,3 ГГц, а решта — на 3,8 ГГц. Для графіки він оснащений графічним процесором Qualcomm Adreno, який досягає 4,6 TFLOPS (операції з плаваючою комою Tera за секунду). Для конкретних програм на основі штучного інтелекту чіп може похвалитися 45TOPS Qualcomm Hexagon NPU.

Comments

Comments are closed.